.

  • welcome to batch of 47's official blogsite

goodluck ejan :)

Posted by muzhafar On 6:38 PM 1 comments

main tuka2 alat ye..hehe

wah ejan..hehe

ejan n shah tyme final orchestra 2009

aku n ejan kat rumah aku


salam sume~
ejan dah berlepas dah..
semoga Allah merahmati perjuangan die..
goodluck and all the best ejan :)
wasalam.

Adios Ejan... =(

Posted by [~ killerzonboard~ ] On 3:14 PM 5 comments

Last nite, 26/8/2009, i went to KLIA to send ejan as he'll gonna continue his study at canada.. I reached there around 2230 and straight away rushed to meet ejan. The moment i'd be there, i saw ejan with his family and his friends. At first, i cant noticed that his friends were actually LEOnairats as well. After a moment, i realized that they were pa'an, anas and pekga. So, i greet each of them. After had a chit chat for quite some time, the clock showed its already 2300. The time told us that it was a moment we need to let ejan go. The atmosphere during that nite was quite gloomy and it was raining outside. Seemed like the nature also cried for the departure of ejan to overseas. After gave hugs and last words, ejan walked away to his new destination, University of Alberta, Canada. I can see ejan broke his tears down a lil bit. c'mon man, its not dat ejan is emotional(maybe), but who does not sad when it came to this part. I also can feel it. He took the flight to London Heathrow(13 hours) and had a transit there for 10 hours and continue his journey to canda for the next 7-8 hours. So, the journey was actually about 30 hours. WOW!! damn long!! huhuh.. anyway, i just wanna wish him goodluck n all da best in his life!! forget us not!! As ejan walked away n now going to his next step to reach his dream, i'm still here.. still need to study for the next less than 1 year time. hopefully i also can make it and continue my studies abroad. So guys, plzzz.. wish me luck k!! do pray for me!! hopefully hakim, u r next!! (even though i think muz is next, sumwhere nearby raya rite.. hee =p )


White Vigour,
HAKIM

gambar2 dulu....

Posted by muzhafar On 12:43 PM 3 comments




tyme merdeka 2007 kot

1T 2003


last day dgn prefect block
posted by muzhafar



















Sehari bersama Ejan & Luqme

Posted by fakhruddin On 6:46 AM 12 comments


Salam.


Jumaat lepas Ejan datang Uniten sebab dia ada taklimat tentang fly ke Canada tu. So, alang2 dia datang Uniten, aku ngan Eki paksa dia lepak apartment kitorang untuk sehari dua untuk lepas rindu. huhu. Hari Jumaat kitorang takde buat apa2 sangat sampai la hari Sabtu. Semua tak bangun sahur sebab tidur lambat malam tu.

Sabtu tu pulak, lepas solat Zohor, kitorang gerak ambil Luqme kat KTM Serdang. Pehh memang lain la budak ni dari zaman sekolah dulu - mula2 aku nampak dia. Gambar2 dia dalam Facebook je pun dah nampak lain kan...


Lepas tu, kitorang terus ke Alamanda untuk jumpa Eki. Dia sekarang taukeh Tropicana Life kat sana. Hebat2. Siapa nak discount up to 40%, suruh la dia belikan. huhu. Lepas je jumpa Eki, kitorang blah ke bazaar Ramadhan berdekatan dengan Dataran Putra. Eki tak dapat buka puasa ngan kitorang sebab dia kena kerja sampai malam. Kesian eki. Takpe la, nanti kita buka puasa sama2 ye, Eki...


Sampai bazaar je, jalan jammed. Nak cari parking susah. Aku pun memang banyak giler la langgar lampu merah. Haha. Pedulik apa aku. Asal tak eksiden, dah kira okay la tu. Beli makanan takde la banyak sangat pun tapi tetap tak habis. Oh ye, memandangkan takde tempat nak buka puasa, kitorang buka je kat Dataran Putra tu. Luqme pulak, sikit2 je, "Eh tolong amek gambar"... Nanti pergi tempat lain, "Eh aku nak gambar kat sini, eh situ2, eh sana lah!"


Malam tu, aku bawak diorang pusing2 Putrajaya. Lepas tu diorang balik dalam pukul 9.00. Aku ajak Ejan ngan Luqme tidur satu malam lagi kat Uniten, tapi diorang tak sudi. Takpe la. Nak buat camne. Huhu.

Anyway, aku, Eki, Zemer & Scay dari Uniten nak ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa pada semua warga Leonairats dan Selamat Maju Jaya pada Ejan.

Lupa pulak, untuk pengetahuan korang Ejan punya flight Rabu ni. Pukul 11 malam kot. Siapa nak pergi hantar dia??

Aku ada link video kat Youtube pasal assignment yang Ejan buat. Tengok la. Lawak dowh. Ejan, sorry. Hehe. Click here

Kalau nak tengok gambar2 yang lain, add Facebook aku: crazee_bounce@linuxmail.org
atau type je 'Fakhruddin Az Zahrawi'

The White Vigour,
Fakhruddin @ Kudin

perhatian

Posted by [ faris ] On 11:11 AM 1 comments

weyh sesiape yg tulis n post kt blog ni kn...
pas korunk tulis tuh,creditkn nama korunk sbgai pnulis kt bwh post tuh ok.

contoh

green gallant,
abd hadi bin abd muti.


lgpun sng r nak tau spe yg mnulis tuk post tersebot.

kerjasama anda dihargai
thnx!




from:

yellow dragon,
faris arina b. osman
;p

Sumbangan Anda Untuk Sekolah

Posted by - abdul hadi abdul muti - On 9:01 AM 2 comments

"jangan fikir ape yang star dah buat untuk anda, tapi fikir ape yang anda telah buat untuk star"..masih ingatkah kamu sekalian kate kate siapekah itu??haha. Memetik daripade kekate Ketue Umum 2005, aku nak tulis pasal sumbangan kite untuk sekolah..Ha..

Maybe it is too early nak cakap pasal sumbang menyumbang ni, since kite kan tak habis study lagi kan..Tapi, rasenye, bile kite sambung study tu, itu pun menyumbang dekat sekolah jugak la kan, coz kite ni macam duta star la kat tempat kite study tu.Ha..Ye la, aku rase name STAR, Ipoh tu sebenarnye ramai yang tau. So, kite dah bawak name STAR tu kat tempat kite study sekarang kan...

Maybe, kalau kite dah kerje nanti, boleh jugak la kot nak support in term of financial aid, or kalau korang pernah masuk satu blog mcoba ni, diorang jual mckk merchandise tau. Memang banyak giler merchandise die. Payung, baju hujan, baju casual, baju formal, goody bag macam macam lagi r. Diorang bukan jual mase old boys weekend jerk, tapi diorang memang jual merchandise tu, available all the time. Nak pesan online pun boleh. Mostly, old boys star, jual merchandise time obw jerk..Duit duit yang dapat atas jualan tu, boleh la jugak nak support sekolah kan...
ni lah die merchandise yang diorang dok jual...






Aku pun ade jugak bace usehe2 staroba mane ntah, tapi die collaberate ngan MPH, sebab die nak support buku kat library star tu. Berjaye jugak la aku dengar project die dengan MPH tu..


Lepas tu, aku dengar, dulu dulu ade satu scholarship khas untuk support budak budak star yang agak kurang berkemampuan untuk belajar dekat star. Tak silap aku, name biasiswa tu, Biasiswa Tun Hamdan. Tapi, sekarang dah takde dah. So, kalau kite dah kerje nanti, boleh jerk nak bukak balik scholarship tu, ye dak?haha. Takpun buat je la macam satu tabung khas untuk budak budak star yang ade masalah kewangan tu. Kalau ade pape yang emergency untuk diorang mintak bantuan, mintak je la kat tabung tu...

Hurm..aku ni cakap macam berapi giler vavi kot..haha. Tapi, rasenye tak mustahil pun bende bende yang aku cakap ni. So, hopefully, batch kite dapat contribute banyak untuk sekolah kite. Sekian wasalam....

Selamat menyambut bulan Ramadhan~

Posted by iqbal syarie On 7:08 PM 2 comments

Bismillahirrahmanirrahim.Assalamualaikum sebagai pembuka bicara.Korang semua sehat?Harap korang jaga diri terutama waktu sekarang,waktu kita semua ditimpakan musibah dan ujian drpd Allah dgn selsema babi.Bunyi mcm tak senonoh je selsema babi,tapi wtpew nak malu sbb mmg itu penyakit berasal dari babi.

Emak Nassier meninggal dunia beberapa hari lepas.Jadi,sebagai saudara dia,kita patutla lakukan tanggungjwb sebagai muslim kita iaitu ziarahi keluarga beliau.Malangnya,jujurnya aku mmg takleh pergi sbb aku tengah praktikal sekarang.Kelas aku 9jam sehari dan 6 hari seminggu tidak memungkinkan aku utk melawat Nassier.Hanya al-Fatihah,bacaan yassin serta doa yg dapat aku panjatkan dari jauh agar Allah mengurniakan kebaikan dan rahmat kpd arwah dan keluarga Nassier sendiri.

Disebabkan ni first post,post cuba-cuba aja,mmg aku tak merancang utk tulis banyak-banyak.Sekadar ingin berkongsi sedikit tentang bulan Ramadhan yg akan kita nikmati sedikit masa lagi.Alhamdulillah Allah izinkan kita berada dalam penghulu bulan ini.(insyaAllah taala).

Harap-harapnya,setiap kita ni timbul kesedaran utk beramal dan menghargai bulan ni.Rebut pahala tarawih dan solat berjemaah.Kita jaga adab semasa berpuasa ni.Jangan kita jadi mcm org bodoh,puasa tapi solat fardu kita tinggal.Kita takkan dapat apa-apa.Kurangkan maksiat dan berhibur kerana kita sama sekali takkan berjumpa dgn ketenangan melalui berhibur.Percayalah..

Ketenangan yg hakiki akan diberikan jika mata kita basah memikirkan dosa kpd Allah.Tak percaya?cubalah buat.Kita semua ni pendosa dan sebaik-baik pendosa ialah org yg taubat kpd Allah dan sebaik-baik taubat pulak ialah taubat nasuha.


Salam Ramadhan buat semua! Jika ada salah dan silap aku kpd korang semua para pembaca,aku mohon ampun sgt.Kalau ada harta yg aku makan drpd korang,halalkanlah.Sesungguhnya aku da menghalalkan harta aku kalao ada sesapa makan atau ambil.Harta aku milik korang juga sbb semuannya dtg dr Allah jugak sbnarnya.

Kalo ada hutang,halalkanlah dan kalo ada terkutuk korang,maafkanlah.Salam Ramadhan! semoga kita berolah keampunan dan rahmatNya dan semoga kita melangkah keluar dr bulan ini sebagai seorg muslim dan bukan islam semata-mata.

Specially Made For You

Posted by - abdul hadi abdul muti - On 10:57 AM 0 comments


Actually, bende kat bawah ni aku dah post kat blog aku..Tapi nak post gak kat sini..Sajer..hehe



Ku bangun dalam kegelapan

dengan simbahan kehidupan

Saat saat kosong pun menyelubungi

Terapung dengan aura aura harapan

Oh tiada lagi harapan

Kenyataan membawa aku

Berpijak di bumi nyata

Apa yang boleh aku lakukan

Apa yang boleh aku katakan

Aku perlukan tempat persembunyian

Hanya untuk sementara, hanya untuk senyuman,

Hanya untuk kehidupan yang biasa aku lalui

Lagu sempurna yang dipenuhi

Kata kata cinta dan bukan nista

Jika mereka pergi

Jika mereka meninggalkan aku di belakang

Kerana aku tak mahu keseorangan

Hidup tanpa sesiapa

Aku tak mahu hidup aku seperti di pinggiran

Dihiasi perhiasan kosong

Kerana aku mahu bersama dengan insan yang kukenal

Yang melakukan benda yang sama

Membuatkan mimpi-mimpiku menjadi nyata

Aku tak bisa mengenali bayang bayang di pintu

Walau aku pernah melihatnya dahulu

Kerana apa yang aku inginkan

adalah untuk bersama kamu

Ku pandang awan

Ia pun memandang aku kembali

Ku tak mampu memdengar melodi bisu

Aku tahu aku di sini tapi aku sesat

Ditiup dalam kekeliruan oleh sang angin

Aku menyembunyikan mukaku

Menangis keseorangan

Aku memerlukan jalan untuk pulang

Kembali ke tempat itu

Hari hari yang bahagia

Kehidupan yang biasa aku tempuhi

Di mana setiap senyuman

Dilahirkan melalui kasih dan keikhlasan

Dan setiap titis air mata merembeskan kegembiraan




Al-Fatihah

Posted by fakhruddin On 12:39 PM 5 comments

Mari kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarhamah ibu kepada sahabat kita, Nassier. Semoga rohnya dicucuri rahmat.

Al-Fatihah.

FOREWARD

Posted by LEOnairats On 7:11 PM 0 comments

Assalamulaikum..

Blog ini ditubuhkan untuk starian starian037 berkongsi cerite2 dulu, cerite2 zaman sekarang and pape je la.Blog ni LEONAIRATS yang punyer..
Blog ni mcm public.So sape2 pun boleh tulis paper kat sini,janji korang bagi email kat aku
sebab nak jadi authir kat blog ni, kene reg email kat blogspot dulu..ha..so, diharapkan korang bagi email korang k??

Followers