.

  • welcome to batch of 47's official blogsite

kisah benar

Posted by Julia & V On 12:20 AM 3 comments

err.assalamualaikum u_u

semenjak dua menjak ni jari dah semakin keras nak menaip.tapi sempena malam jumaat ni (n baru lpas tgk You Saka pergi jauh jauh) ,tetiba teringat cerita time kita form 1.


1)  first story

waktu minggu first kita masuk STAR...aku kan suka menangis leleh2...semput lah ape lah (konon).cuma Gaio,Setel,dan budak2 dorm 4 je yang lebih mengerti.disebabkan itulah aku selalu escape aktiviti minggu orientasi sebab sakit rumah (homesick).

pastu,nak dijadikan cerita, ada satu malam ni aku lepak dorm sbb tak sihat.masa tu ada sekali Singh,Ikan,Hisyam,Setel (kot) dgn beberapa org lagi.yang lain2 pergi prep.dalam pkl 9 lebih camtu,aku nak pergi call mummy,tapi public kat blok form 1 (kini blok white) problem.cuma public berjenama telekom je yang aku boleh guna,sebab aku pakai Ring-Ring Kad.nak taknak,terpaksalah pergi ke public kat dining...

sebelum pergi tu aku gitau lah sesape yg ada kat dorm tu dulu.sekali Ikan kata nak ikut (sbb dia nak call jugak kot) then Hisyam pun nak ikut gak..maka berangkatlah kami bertiga yang kecil-kecil ini meredah koridor demi melepas rindu terhadap ibu bapa tercinta.

dalam hati,masing-masing cuak takut terserempak dgn warden or yg lebih menyeramkan,Pak Pin...dengan koridor yg takde lampu n dining yg dah tutup,memang gelap kaw2 lah.bila dah sampai depan dining,aku pandanglah ke surau,takut2 ada prefect or warden yg lepak situ.tiba-tiba,aku terdengar bunyi air "Kdebush kdebush". aku jengah,tengok dekat kolah air ada orang tengah amek air sembahyang.Ikan dgn Hisyam pun nampak gak,sebab masa tu tiba-tiba kitorang stop and pandang je orang tu.

aku ingat lagi,dia pakai jubah kelabu,pakai serban kelabu gak.dari jauh nampak tua sikit,ada janggut.yang aku tak paham,lepas dia amek air sembahyang tu,dia tak masuk ke surau; tapi dia terus keluar dari perkarangan surau,lalu depan kitorang,pastu terus ke arah belakang dining hall.masa tu kitorang still lagi terpaku tengok dia.lepas dia dah takde baru kitorang jalan balik sambil tertanya2 sape dia tu..

bila lepas dining hall,antara dining ke blok matrix,kitorang tengok rumah-rumah pekerja kat belakang yg ada pokok tu semua menyala...oh patutlah,pekerja rupanya...rumah dia takde air kot,sebab tu dia amek air sembahyang kat surau.kitorang pun meneruskanlah niat utk calling2.

esoknya baru aku tau yg rumah2 kat belakang tu rupanya dah lama jadi stor.gulp.tempat kita main sorok2 dgn warden time fly.tempat Setel buat jadi rumah Pok Hang dlm filem 'Sampai ke Pangkuannya'.

habis,siapakah uncle misteri yg mengambil air sembahyang kat kolah surau yang berberudu pada malam itu? persoalan itu masih tak dapat dijawab sehingga ke hari ni..sbb aku tak pernah tanya sesape pun =p aku tak tau Ikan dgn Hisyam ingat lagi tak pasal benda ni.

6 tahun kemudian...time aku dah masuk matrix Gopeng,roomate aku ex-K.U sekolah Izzudin.dia ada cerita,kat Ipoh ni ada seorang Jin Islam bernama Sheikh Ghamis..kira Ipoh tu dia la yang pegang.menurut kawan aku tu,sekolah Izzudin n Sekolah Teknik tu port fevret dia.mungkinkah beliaulah yg kami nampak malam itu? Wallahua'lam...yang pasti,zaman Ring-Ring Kad telah pun berlalu...sekarang budak form one pun dah pandai Android dah...dan pasti,Sheikh Ghamis masih di Ipoh,memerhati anda walau dimana saja...

sekian,Wallahua'lam.

Emergency!

Posted by aizat On 10:23 PM 0 comments

salam rakan-rakan leonairats sekalian. berita yang baru sahaja saya terima sebentar tadi. salah seorang rakan kita UDIN akan menjalani pembedahan bahu buat kali yang ke-2. pembedahan dijangka akan dijalankan pada sebelah petang esok (16 jun 2011) dan bertempat di Hospital Tentera Wangsa Maju. antara pesanan yang sempat udin berikan kepada saya adalah:

"salam..esok aku undergo 2nd operation..wish me luck!"


kepada rakan-rakan sekalian, marilah kita sama-sama mendoakan pembedahan berjalan lancar dan saudara kita udin kembali sihat seperti sediakala insyaAllah. kalau ade rezeki dan diizinkan, apalah kiranya selepas pembedahan nanti kita sama-sama melawat beliau.

Rasulullah s.a.w bersabda:

"Bahawa besarnya sesuatu balasan itu menurut besarnya sesuatu bencana ujian;
dan bahawa Allah apabila mengasihi sesuatu kaum diuji mereka,
kemudian sesiapa yang menerima ujian itu dengan reda,
maka dia akan beroleh keredaan Allah,
dan sesiapa yang bersikap keluh kesah serta benci menerima ujian itu,
maka dia akan mendapat kemurkaan daripada Allah."

(Hadis riwayat at-Tirmizi dan Ibn Majah)

Panggilan Pulang

Posted by aizat On 11:27 AM 0 comments

Assalamualaikum kawan-kawan! bertemu lagi kita dalam entry kali ini. alhamdulillah. ini semua berkat pinjaman nikmat-nikmat dunia yang dikurniakan Allah. bersyukur sangat-sangat. akhir-akhir ini, seruan pulang ke alma mater (betul ke ejaan aku?) sudah mula kedengaran. masing-masing dah mula save the date (1 -3 julai 2011) untuk datang ke sekolah tuanku abdul rahman bagi sama-sama meraikan old boys weekend (OBW) kali ke ?? aku pun tak pasti.

so, bermacam-macam ragam yang dapat kita saksikan dalam kedai kopi leonairats. antaranya ada yang sibuk berfikir macam mana nak pegi STAR nanti. nak naik apa? bas? kereta? train? flight mungkin? ada jugak yang dah mula sibuk contact kawan-kawan untuk pergi bersama. yang sini tumpang yang sana. yang sana bawak yang sini. best2. meriah.

tak kurang jugak yang kecewa tak dapat nak join OBW kali ini. ada yang bekerja. ada yang sibuk menguruskan hal-hal fakulti mahupun universiti. ada yang terlibat dengan program-program kemasyarakatan. ade yang tak dapat pulang dari perantauan. ade yang sibuk berpolitik. ade juga yang sibuk berdakwah. alhamdulillah. ade pula yang sedang berpraktikal. macam-macam kekangan yang tak mengizinkan untuk mereka turut sama hadir.

tapi yang paling aku tertarik ada salah seorang rakan kita bertanya kepada rakan kita yang lain tentang kehadirannya ke OBW. aku simpulkan seperti ini:

A: pergi OBW tak?

B: tak bro. malas!

terbaik! aku suka alasan yang macam ni. simple. jujur. ikhlas datang dari hati. abes cerita. malas nak pergi. tak payah nak bagi dalih lain dah. haha.

tapi bila aku fikir-fikir balik, kenapa agak nya kita kena pergi OBW? jawapan untuk soalan ni pun boleh jadi macam-macam jugak. antara yang cliche dan dah biase dengar adalah jumpa member-member lama la. apa lagi nak buat kan. lepak dan hang out sama-sama. kutuk sana kutuk sini, gelak-gelak sakan. ada yang datang nak tengok STAR tu sendiri. sama lagi ke suasana nya masa kita tinggalkan dulu? ada jugak yang memang nak join segala aktiviti yang dah disediakan sempena OBW. tak kurang jugak, dapat jumpe cikgu-cikgu. tanya khabar, sihat ke? dah kawin ke? ada jugak yang ambik kesempatan jumpa 'adik-adik'. maklumla, dah lama tak jumpa. yang pelik, ade jugak yang ambik kesempatan nak jumpa 'abang-abang'? err..

tapi pengurusan OBW tahun ni agak kreatif bila diorang memperkenalkan HOME COMING SHIELD. apa sebenarnya benda alah ni? kalau korang nak tau lebih, klik sini. pekga pernah jugak post dekat kedai kopi. ni yang pekga post. tapi agak tak fair la. sebab kemenangan batch dikira berdasarkan bilangan jumlah yang mendaftar dan membayar, bukan bilangan jumlah yang hadir. for me, bilangan kehadiran masa OBW nanti la yang menunjukkan komitmen sesuatu batch. sama ada ramai atau tidak yang hadir. betul tak? tapi ada pro and con la benda ni. untuk yang muda-muda macam kita ni memang tak ada masalah la kan nak datang. but for those yang dah bekeluarga dan bekerjaya, maybe agak susah la. sudut positif.


apa-apa pun, kalau korang dah pasang niat nak pergi dan berpeluang nak pergi, baguslah. alhamdulillah. berhati-hati ketika memandu. selamat pergi selamat pulang. amin. kepada yang tak dapat nak pergi, jangan risau. tiap-tiap tahun OBW ni ada. kalau dah tiap-tiap tahun pun terlepas, tunggu je 2027 nanti. sampai la turn batch kita pulak. hmm. agak-agak nya, siapa la yang bakal lead OBW masa tu eh?

Alahai Kuda

Posted by - abdul hadi abdul muti - On 12:35 PM 0 comments

Kude..kude...
time form one ko da buat perangai pelik pelik da..
kude ni..bukan kude yang horse kalo ditranslatekan dalam english..
tapi kude ni name die hazim bin jauhari..
orang panggil die kude coz die gelak macam bunyik kude kot..
haha

banyak citer sal kude ni..
haha
meh aku citer satu satu yer..

ade la satu prep malam ni..
si kude ni ade la bawak satu botol air ni..
die cakap air tu air yassin..
sekali air yaasin tu tertumpah
aku tak tau la pulak tertumpah sendiri ke..
or ade orang yang tumpahkan
tapi air tu tak tumpah semue pon..
so boleh la refill balik an..
air yaasin gak..
tapi die takpuas hati
di cakap die nak report kat pak pin jugak
pastu die beron beron la
nyenyenyenye(macam tu la bunyi die beron2 coz die cakap laju and xclear langsung)
ntah haper ntah die beron2
and taksilap aku..time ni la tangan paan(time tu paan ketue kelas) yang keras and tebal tu(almaklumla aku dengar pak ni gempak badminton)singgah di muke kude itu dengan padunye..
pak cakap diamlah!!!pastu straight lempang kude..
time tu punyer la best..
ko memang power la pak
hahahaha
tapi kude tu diam la kejap..
pastu die da start nangis2 da
pastu prep pon da bis..
tapi si kude ni dok gak kat kerusi macam batu..
pastu semue orang balik..
yang tinggal kude,kimy ngan sape ntah
time last aku blah prep tu..
kelas gelap
and aku rase kude kene brainwash ngan kimy ngan sape ntah tu kot..
hahaha
alahai kude..

Pastu aku nak cerite cubaan kude untuk membunuh diri
lokasi die depan dorm 2
dorm2 2 dorm aku la
kan ade macam balkoni ke anjung ntah orang panggil tempat tu..
ha..
die nak terjun dari dorm 2 pegi bawah
hahahahhahahahaha
tak boleh blah punyer kude
die cakap buat ape die hidup..
hidup ni sekse la
pekejadah lagi ntah die ngarut..

las2 pas da kene pujuk2 kude tak jadi terjun..
hahaha
alah kalo kude terjun pon aku rase tak mati pon die..
hahaha
alahai kude..

kude ni...
sangap westlife..
eeee...
geli jerk westlife
hahaha
bawak speaker,
letak kat loker,
pastu pasang lagu westlife..
adoiyai!!
alahai kude..

actually ade lagi cerite sal kude ni..
tapi tunggu la time aku tulis tok cerite time f4 yer..
huhu

Samad Lead The Basketball Run

Posted by - abdul hadi abdul muti - On 10:14 AM 1 comments


Dicedok dan di edit dari blog ni.
Blog siapa ntah.

huhuhu..
kembali ak menulis kat blog ini..
dengan tajuk 'Samad Lead The Basketball Run..
aku teingat peristiwe ni sebab aku ngah demam time aku tulis blog ni..
Secare kebetulan nye pulak samad lead ni time tengah kuarantin sebab ramai giler yang demam time tu..
tak silap aku..name demam die influenza..
tapi aku tak pulak demam time tu..
so,sape2 yang demam dikuarantinkan kat blok white...
Blog white mase tu,tempat form 1 duduk..
So..bagi sesiape yang tak demam time tu..
kene la pindah kat banglo..
time tu banglo bukan dorm..

ha...
pastu..
aku pon tak sure kenape prefect suruh lari round basketball court tu...
dorm bersepah kot...
so, petang tu..kitorang kene la lari kat basketball court tu..
alah basketball yang tempat assembly tu..
pastu..
samad yang lead..
memang tak dinafikan samad,kalau tengah jalan,die memang sprint habis
sebab die cakap,die nak kejar mase
so die jalan la laju2 sebab tak nak kene tinggal dengan mase.
ha..
tapi, skill berjalan laju die time form 1 tak power lagi..
so agak slow la jugak..
so,kitorang pon habiskan la 20 round tu dengan hanye berjalan kaki..
time tu kesian giler kat unker..
cos die nak terberak time tu..
unker dah jerit da kat samad suruh lari laju2 sebab dah tak tahan dah
tapi die tak lari gak..
sampai la habis 20 round..
sume berjalan dengan tergelak gelak dan penuh dengan keceriaan
hahaha

fido.amer.muz

Posted by muzhafar On 6:51 PM 0 comments

Assalamualaikum buat warga LEOnairats sekalian,

Alhamdulillah, saya juga masih diberi nikmat untuk menaip pada hari ini, alhamdulillah.

Secara tiba2 saya juga ingin membuat laporan perjumpaan LEOnairats. hihi =p

Walaupun ianya sudah lama berlalu, tetapi pautan memori tetap segar di ingatan saya.

Baiklah,

Pada 6 November 2010 yang lalu, telah berlangsung Nottingham Malaysian Games di Nottingham University. Buat pengetahuan semua, Nottingham Malaysian Games adalah games tahunan yang dianjurkan oleh pelajar-pelajar Malaysia yang menuntut di Nottingham.

Ah, sudah pasti saya bisa teringat akan warga LEOnairats yang melanjutkan pelajaran di sini. Alhamdulillah, saya sempat berjumpa dengan Firdaus Othman dan Amer Harun di surau sewaktu ingin menunaikan solat zuhur.

bergambar bersama saudara Firdaus Othman dan Amer Harun
Segala memori ketika di STAR masih kekal di ingatan kami.

Teringat saya ketika berjenaka dengan saudara Amer Harun :

"woi Amer, hang otai kat York ka?"

balas saya, ''aku dulu otai Yellow kot, so skang kat Surrey aku pun otai lagi''

kata saya lagi, "Amer, kalau ada apa2 hal, roger je aku, nanti aku datang 'tabur' @ 'settle'kan".

Kami berdua pun ketawa. Namun saya pasti, jauh disudut hati kami, terkenangkan memori, teringatkan zaman sewaktu di STAR dahulu. :)

Kenangan bermain bola di padang STAROBA Square juga menjadi bahan bualan kami. 

Bergambar bersama kawan2 Amer Harun dan dua dari kiri adalah Mior Hazril


Bergambar dengan Amer Harun lagi.
Sekian sahaja daripada saya.

Maaf sekiranya post ini tidak sesuai berada di blog ini :(

saje je nak cecite =p huhu

Doakan saya, ada lagi dua paper ni ^_^

Jaga diri wahai LEOnairats sekalian, insyaAllah moga ketemu lagi.

Sumbat!

Posted by aizat On 3:19 PM 0 comments

Alhamdulillah, selepas seminggu lamanya saya bercuti, saya masih berpeluang menulis di dalam blog ini. nikmat mata untuk melihat, nikmat tangan dan jari untuk menulis malah nikmat telinga untuk mendengar. masyaAllah. maha besar nikmat yang dikurniakan kepada kita hamba-hamba Nya.

kali ini, saya bercadang untuk menyampaikan 3 berita sekaligus kepada rakan-rakan leonairats. semuanya disumbat dalam satu entry. padat, simple dan mudah difahami. pertama, pada 21 mei 2011, hari yang sama perjumpaan leonairats di rumah apam dan entry tentang kesedihan rakan-rakan kita kehilangan orang yang tersayang, salah seorang rakan kita pula yang mula nya diberi gelaran Hanamichi Sakuragi atau nama glamour nya Mitchy (nama sebenar: ahmad danial hj mohd azlan) telah mengejutkan warga undang-undang UiTM Shah Alam keseluruhannya. apakah yang telah saudara mitchy lakukan?

saudara mitchy telah membawa adik lelaki kesayangannya (imran azlan atau nama glamour nya tobi) untuk mendaftar di UiTM Shah Alam dalam jurusan yang sama sepertinya suatu ketika dahulu (Asasi Undang-undang UiTM). ini bermaksud sejarah telah kembali berulang. mereka adik beradik bukan sahaja bersekolah menengah di sekolah yang sama, malah kembali bertemu di UiTM dalam jurusan yang sama. alhamdulillah. bak kata pepatah Melayu, air dicincang tidak akan putus. saya tertanya-tanya, mungkinkah ayap dan atip akan bertemu di ukm? ataupun dolah dan ahmad mungkin bertemu di UiTM Seri Iskandar? semuanya mungkin.

kedua nya, kali ini warga leonairats pula yang dikejutkan dengan berita pertunangan salah seorang saudara kita. Kucai nama nya. setelah dipujuk dalam entry sebelum ini, akhirnya beliau sendiri tampil memberikan informasi tentang majlis pertunangan beliau yang telah pun selamat dilaksanakan pada 16 Mei yang lalu. alhamdulillah.

dan yang ketiga atau pun yang terakhir. hmm. masih ada lagi rupanya saudara-saudara kita yang cuba berteka-teki. tapi kali ini dengan nama yang lebih hebat. LEO NAIRATS. biarlah. seorang rakan kita telah pun dalam komen nya sebelum ini menulis seperti berikut:

"jangan disibukkan urusan atas perkara yang kecil sebegini.
Jangan disibukkan urusan atas sesuatu yang tidak membawa kepada amal ya ikhwah sekalian!:)"

masyaAllah. benar sekali kata-kata beliau. jadi, tidak perlu lah untuk perkara ini dihebahkan-hebahkan. cukuplah sekadar saya berkongsi pengetahuan bersama kalian semua. kepada si pelaku nya, anda memang cukup hebat menghasilkan propaganda. dan hebat kerana masih punya masa untuk sesuatu yang tidak berfaedah. maaf kalau kata-kata saya mengguris hati si pelaku.

baiklah. sehingga bertemu lagi. salam sejahtera buat rakan-rakan leonairats. Assalamualaikum.

Bikin Panas!!

Posted by aizat On 11:22 AM 1 comments


Rasulullah SAW bersabda, "Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah." (HR Tirmizi dan Abu Dzar).

Assalamualaikum buat korang-korang semua. aku ni dah tak ada keje laen ke asyik nak update blog starian037 ni? tak apa lah. at least nampak la hidup sikit kan. takde la kru kru sangat nanti blog ni. ok. back to the point. dah bace dah hadis kat atas ni? see. senang kan nak bersedekah. dengan senyuman je kite da dikira bersedekah. masyaAllah. betapa pemurah nye la Allah s.w.t kat umat-umat rasulullah s.a.w ni. kite ni memang patut bersyukur sangat2 dilahirkan menjadi umat rasulullah s.a.w. alhamdulillah.

tapi ade beberapa soalan yang aku sendiri musykil dan teringin nak tanye korang semue. pertamanya, kalau kita benar-benar iklas bagi senyuman kire ok la kan. tak ade apa-apa persoalan yang timbul. tapi kalau kite senyum macam kat atas ni? evil smiley! kire senyum jugak ke? hmm. ade keikhlasan ke senyuman macam tu? macam ada niat yang tak baik je? keduanya, ni macam tak logik jugak la aku nak tanye. kalau senyum kat facebook atau dalam mesej kira senyum jugak ke? contoh nye macam ni :-) atau macam ni =] dan macam-macam lagi la cara nak senyum dalam dunia siber ni. kire sedekah jugak ke kawan-kawan?

sekejap.

apa kaitan senyum dengan topik bikin panas kat atas ni kan?? baik lah. stret to da point. korang kenal tak insan bernama PURIFICATIO ROSARIUM?? tak kenal? baik lah. dalam entry kali ni, aku terangkan sape PURIFICATIO ROSARIUM ni. tapi sebelum tu, nama die ni panjang sangat la. macam nama saintifik bunga dengan sayur-sayur pun ade gak. aku gune toped punye panggilan boleh? manje sikit. PURI-PURI.

aku suke gambar ni

Gempar!! batch kite kali ni dikejutkan dengan kehadiran insan yang bergelar puri-puri ni. masa aku mule-mule accept friend request dari puri-puri ni, aku tak ade syak wasangka atau pun buruk sangka sebab ye lah, mutual friend dia penuh budak-budak leonairats. nak suspek ape lagi kan? sah-sah la mamat ni pun dak batch kita. ada jugak desas-desus yang bertanyakan tentang puri-puri ni. tanya biase2 la. tapi semua bertambah gempar dan kecoh bile saudara abid atau amoi post seperti ini:

Siapakah anda wahai Purificatio Rosarium ? Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri. :)

pergh!! sambutan terhadap post amoi ni agak luar biase. ramai sebenar nye yang concern tentang kewujudan puri-puri ni. tapi malangnya, bila dah hangat-hangat macam ni, boleh pulak si puri-puri ni jawab camni:

=)

damn! ape kejadah nye smiley? bro, kitorang tanye lu sape, bukan tanye macam mana rasa nak makan tapak kaki! ops. emo. sabo-sabo. ramai jugak la yang dah terkena dengan serangan smiley mamat puri-puri ni. antaranya singh, adin, haziq, amoi dan ramai lagi rasenye. ayat paling panjang yang puri-puri ni bagi pun ditujukan khas untuk singh:

senyum 2 sedekah r signh..

alhamdulillah. see. puri-puri ni baca hadis yang aku post kat atas tu. dia tau senyum tu sedekah. tapi kalau da senyum dia tu buat orang lain sakit hati or tertanya-tanya, macam mana pulak eh? hmm. dan cerita puri-puri ni bertambah gempar dan hangat bila hizamy post macam ni:

well Purificatio Rosarium, or kucai, kalo betol kau nak buat akaun khas untuk budak star je,
bile org dah tnye kat sini, sile lah jawab ye.
dont irritate people like that, kononnye down to earth la senyum2 nieh.
ini closed group so org lain x boleh bace, so just bgtaw je la sape kau.
durhhh cukup2 la menyusahkan budak batch sndiri. jgn smpai terfaktab teros. bala bala!

Yang Memerhati Dari Jauh,
Hizamy Ropiee

walaweh! terfaktab gila ayat hizamy ni! kalau aku kene macam ni bersirap jugak la. terus tinggalkan kedai kopi. haha. betul ke kucai? puri-puri tu kucai ke? kalau kucai, kenapa de tak nak mengaku kan? then, secara tiba-tiba kucai muncul mempertahan kan maruah dirinya. ni antara post-post kucai:

uit..sejak bile lak aku de FB purification nie??nie ak bengang nie..paneh2,,cedap2 je name ak wat men2!!

nie ak rase nak carut cam haram nie..pe kejadah tibe2 name aku naik nie!!!!
ak nga sibuk2 nak urus majlis tunang aku kat indon tbe name aku lak kne wat lauk pe kes??
ko nie pown bege..beragak r sikit..sapew2 pown bole wat account FB an..
yg mamat purification 2 pown satu..suh aku yg add masuk group kopi nie..
aku duk usha die member ngan rmai dak batch..n mamat nie cam tao seme pasal aku..
mamat nie nk bunuh ak ke ape..ko pk r..bengap giler nak wat account byk2..hampeh..
free2 jew name aku kne wat lauk..demmit..

dan kucai pun betul-betul marah:

Hizamy Ropiee..ko ade xpuas hati pew ngan aku??apsal name aku nek tibe2??..
lao xberani inbox r..xpown call no aku..085656121156..siyes ak nga paneh tahap cipan neyh..

wahai saudara puri-puri, (itu pun kalau kau baca blog ni), nampak tak apa yang kau dah buat? tak pasal-pasal kitorang satu batch haru-biru hanya sebab senyuman kau yang bajet cute tu. bro. aku rase kau da cukup matang da. kalau betul kau dak leonairats, apa masalah kau nk ngaku kau siape? umo da 21 der, paling muda pun kalau kau budak lompat umo dah 20. dah tak de maknye sweet-sweet 17 18 or 19. dah masuk dekad ke 3 dah pun hidup kita ni.

aku memang yakin gila puri-puri ni budak leonairats. sebab pe? korang rase kan, ade ke budak-budak batch lain menyangap nak join dak leonairats? motip? da takde keje lain ke ape? sapa lagi kalau bukan dak leonairats yang nk join group ni, tak kan dak egomaniac? tak kan dak ogonairats (wtf nama nak sama) dan ditukar kepada starovioian (disebut starovian) nak join leonairats? atau dak2 seven eleven?? tak da motif langsung. sah-sah macam kucai cakap dalam post dia, mamat puri-puri ni jugak la yang suruh kucai add de masuk. hmm. puri oh puri.


cukup la kot post atau entry aku kali ini. tengah panas jugak sebenar nya ni. sampai saat entry ni aku tulis, da ramai da orang aku tanya, tau tak sapa mamat puri-puri ni. ramai yang tak tahu. hizamy pun tahu dari orang lain. kucai sendiri dah tanye mamat puri-puri ni tapi macam biase la. =). wt*. pergh. cukup-cukup la. makin banyak lak dosa aku tulis post macam ni.

sekejap.

lepas aku cek wall puri-puri, info puri-puri, faktor penarik penolak semua, dengan siapa dia suruh add, dengan siapa dia tegur, aku rasa aku tau sapa mamat puri-puri ni. tapi aku tak nak la pulak assume siapa kan. takut salah nanti mengaibkan orang pulak. aku yakin aku tau mamat puri-puri ni. mengaku jela. tak susah kan. tengok apa jadi sekarang. kau da kene buang grup da pun. hmm. tu yg kau nak kot. bye bye la puri-puri. ok la kawan-kawan. adios. nak bercuti lama ni. semoga ketemu lagi. salam!

p/s: kucai tulis kat post de sibuk majlis tunang, tak nak kongsi cerita ngn kawan2 ke? ehem. owh lagi satu. soalan kat atas tu kalau sapa-sapa tau, tolong la bagi aku jawapan eh. mungkin blog iba dapat membantu?

Followers